Hva bør du vite når du velger vinduer til balkong eller terrasse?

30
aug 2015

Store glassflater sikrer tilstrekkelig lys i huset og gir en vakker utsikt. Dermed sikrer de god stemning og humør. Store terrassevinduer og -dører gjør stua visuelt større, derfor er det godt – allerede under prosjektering av det nye huset- å vurdere løsninger som gjør det mulig å montere store glassflater.

Med heve-skyvedørene HST eller vippe-skyvedørene PSK kan man bruke plassen ved terrasse eller hagedører på en optimal måte. Med disse åpningsmetodene kan vi spare plass i stua fordi vi unngår den tradisjonelle måten å åpne dørbladene på. Takket være spesielle teknologiske løsninger trenger vi ikke mye kraft for å åpne bladene.

HST heve-skyvedører

Terrassedørene HST er moderne konstruksjoner som gjør det mulig å lage meget store glassflater. Dørbladet kan være opp til 3,0 m bredd, og lysåpning opp til 2,9 m. Denne løsningen gjør det mulig å utføre glassflater opp til 13,8 m2 store. Systemet fungerer stabilt og lett takket være parallell-skyveløsningen. Dørene HST kan få et terskeldekke av aluminium, noe som gjør det enklere å krysse terskelen for personer som bruker rullestoler.

HST-concept-winchester

Dørene PSK er tilgjengelige i følgende systemer:

Alternativt kan man anvende vippe-skyvedørene PSK som fungerer veldig godt som terrasse- eller hagedører. Takket være spesielle beslag kan man skyve dørblad som er opp til 1,6 m store med lite kraft. På den måten får vi en lysåpning som er opp til 1,5m bred.

I PSK-systemet kan man finne Prolux, det nyeste vinduet fra Oknoplast, prosjektert i henhold til de nyeste trendene i arkitekturen som forbinder design og teknologi. Med den smale profilen kan man få større glassflater (enn ved standard vinduer). Derfor kommer det inn opp til 22% mer naturlig lys til rommet.

 

Prolux-PSK-atrium-
 

Mer lys = bra stemning og lavere regninger for oppvarming!

Store ruter har innflytelse på hvor mye solstråling kommer til huset vårt. En større mengde lys har en positiv virkning på vårt daglige humør, og gir oss handlingskraft. Vi kan også forbedre oppvarmingen, noe som kan bidra til å redusere regningene våre på lang sikt. Hvis vi anvender store glassflater på sørsiden, som er mest solfylt, forbedrer vi oppvarming om vinteren. Denne løsningen gir oss enda større fordeler i forbindelse med rullegardiner som beskytter oss mot hete om sommeren og danner en ekstra barriere mot varmetap om vinteren.

For mer informasjon om dører som kan bli funnet her: https://oknoplast.no/drzwi-tarasowe/

 

Var denne artikkelen nyttig? Ja Nei

Forrige artikkel

Neste artikkel

Var denne artikkelen nyttig? Ja Nei

Vurder artikkelen:

4/5 - (4 votes)

Les også

Tilknyttede produkter

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Newsletter

Gi oss din e-postadresse og aldri gå glipp av de beste tilbudene