Vi velger vinduer for barnerommet

24
aug 2015

Når vi ønsker å ivareta en sunn og god utvikling av barna våre, må vi huske på at omgivelsene de vokser opp i er meget viktige. Det er perfekt hvis de kan ha et eget rom – sin egen hyggelige, komfortable krok. Blant nøkkelelementene i innredningen, slik som møbler og belysning, finner vi brukssikre vinduer. Vi tipser om hvilke tilgjengelige løsninger på markedet som er verdt å vurdere ved prosjektering av et barnerom i en bestemt alder.

Vinduer i rommet til det nye familiemedlemmet

For foreldrene til et nyfødt barn er babyens helse, tilstand og sikring av riktige forhold for en harmonisk utvikling meget viktige. Riktig utvalgte vinduer bistår til å danne et optimalt klima i rommet der den lille skatten skal sove.

Foreldrene bør være oppmerksomme spesielt på følgende punkter:

Energisparing

Vinduer med en så lav U-verdi som mulig garanterer sikring mot tap av den verdifulle varmen og en optimal temperatur i rommet.

Fuktighet og lufttilførsel

Når været er dårlig, kan det være farlig for babyens helse hvis du åpner vinduene. Derfor er det bra å ha et vindu med fuktighetsstyrte luftinntak. Takket være automatisk regulering av fuktigheten i rommet sikrer de tilførsel av frisk luft uten at du må åpne vinduene.

Sikring mot støy

Hvis huset står i nærheten av en trafikkert vei med mye støy eller togskinner, er det bra å ha vinduer med høye støydempende evner, merket med Rw verdi. Jo større Rw, desto bedre demper vinduene støy utenfra og sikrer barnet en god og rolig søvn.

Vinduer til den lille oppdagerens rom

Det anbefales at barnet har eget rom fra det 2. leveår. Det øker selvstendigheten, forbedrer konsentrasjonen, stimulerer kreativiteten og læreviljen. Det kan også være en god anledning til å utforske ny lek utenfor foreldrenes synsvidde, som ikke alltid er trygt. Barnet blir stadig mer aktivt og interessert i alt som er nytt, spesielt den fargerike verden bak vinduet.

Vinduer med riktig utvalgte elementer beskytter barnet mot mange farer og gir samtidig foreldrene til den lille eventyreren større trygghet.

Vrider med nøkkel

PVC vinduer utstyrt med vrider med nøkkel hindrer at barnet åpner vinduet selv og faller ut.

Sikre ruter

Ved en riktig forsterket rute er barnets aktivitet uproblematisk. En sikker rute, som består av flere lag, montert innenfra, blir ikke knust, uansett om barnet kaster en hard eller tung gjenstand mot den. Derfor er det trygt.

Enkel vedlikehold

Småbarnsforeldre vet veldig godt hvor kreative deres barn kan være. Vindusruter og karmer er en perfekt plass for dem å gi uttrykk for sine kunstneriske evner. PVC vinduer vedlikeholdes lett, til og med hvis barnet maler med maling, blyant eller filtpenn på hele vindusflaten, kan foreldrene vaske den lille kunstnerens verk av med det samme, og vinduskarmen forblir uskadd.

Eget rom for en tenåring

Når barna våre er små og hjelpeløse, trenger de beskyttelse og et trygt sted å leve på. Tenåringer derimot trenger å ha privatliv i et rom innredet etter deres smak. Unike vinduer vil være en fin dekorasjon i rommet til en tenåring og framheve interiørets unike preg.

Tenåringer, på søken etter sin egen, unik stil, kommer sikkert til å like vinduer i ulike farger. OKNOPLAST tilbyr en mulighet til å velge profilenes farge blant de fem trelignende hovedfargene, og et stort sortiment av ikke-standard farger, fra klassisk brun, modig gul, rød og grønn, til elegant mørkeblå.

På denne måten kan man ikke bare lage interessante vinduskomposisjoner i kombinasjon med fasaden, men også med interiører på rommet til den kresne tenåringen. Modige farger, valgt av kunden, kan anvendes f.eks. kun innvendig på vinduet og tilpasses fargenyansene på møblene og tilleggene valgt.

Oppsummering

Det er ikke enkelt å prosjektere og innrede et barnerom, men det er hyggelig. Derfor er det kjekt å vite hvilke muligheter vindusprodusentene tilbyr oss. Blant et stort antall ulike løsninger tilgjengelige på markedet, bør man satse på god kvalitet først og fremst. Når vi velger vinduer for barnerommet, bør vi huske at våre skatter vokser, og deres behov forandrer seg, men et funksjonelt, godt utvalgt vindu trenger ikke å eldes, og vi kan bruke det i flere år.

Var denne artikkelen nyttig? Ja Nei

Forrige artikkel

Neste artikkel

Var denne artikkelen nyttig? Ja Nei

Vurder artikkelen:

5/5 - (2 votes)

Les også

Tilknyttede produkter

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Newsletter

Gi oss din e-postadresse og aldri gå glipp av de beste tilbudene