Finnes det en effektiv metode for sikring mot trafikkstøy?

31
aug 2015

Livet i storbyen er meget attraktiv og behagelig. Allikevel betyr livlige storbyer også gater der tusener av biler kjører døgnet rundt, og forurenset luft og støy som plager hørselen vår stadig mer. Problemet kan løses med vinduer med høyere støydempende egenskaper. De vil garantere oss effektiv sikring mot støy som kommer utenfra og gjøre huset vårt til en oase av ro som vi gjerne vil komme tilbake til etter en anstrengende arbeidsdag.

Rw – nøkkelparameteret

Når vi velger vinduer, bør vi se på Rw-verdien som viser hvordan vinduet isolerer rommet fra lyd utenfra bygningen. Støydempende egenskaper er avhengige av hva slags type rute man velger. Vi mener at ikke bare ruten, men også glasstypen i kombinasjon med rutenes tykkelse, bruk av folie, avstanden mellom rutene og glasslagene i isolerglasset, og presis montering, som alltid spiller en viktig rolle i byggebransjen, har en stor betydning.

Hvordan kan man måle støynivået i området ditt?

Polske standarder tillater støynivået i boliger mellom 30 ÷ 40 [dB] om dagen og 25 ÷ 35 [dB] om natten. For å illustrere de ovennevnte tallene som angis i dB, kan vi lese estimerte verdier for ulike nivåer av støy som vi opplever:

  • Raslende blad – 20 dB
  • Tikkende klokke – 30 dB
  • Høy samtale – 70 dB
  • Gressklipper – 80 dB
  • Gate med mye trafikk – 90 dB
  • Pressluftbor – 100 dB
  • Jetfly – 140 dB

Støynivået i et rom er også avhengig av avstanden fra lydkilden, og av hindringer (f.eks. trær) som kan dempe lydbølgen på vei til bygningen. På grunnlag av disse variablene kan vi forutse hvilken Rw-verdi vinduene skal ha for å sikre stillheten i boligen.

Løsningen er innenfor rekkevidde

OKNOPLAST tilbyr ruter med lydabsorberende glass med Rw-verdi på 36, 39, 40 eller til og med 50 dB. Slike støydempende egenskaper garanterer komfort for beboerne i bygninger som ligger i nærheten av trafikkveier. Høyt dempningsnivå blir oppnådd gjennom asymmetrisk oppbygging av isolerglasset og bruk av laminert glass med lyddempende folie. Isolerglasset demper lave frekvenser som er forbundet med mye trafikk og høye frekvenser fra lavtflygende jetfly. Lyden innenfra bygningen vil gi et inntrykk av at støyet er lokalisert flere ganger lengre vekk enn det faktisk er. Ørene våre vil heller ikke høre veiarbeidere – et pressluftbor kommer til å høres ut som harmløs summing fra et insekt.

Var denne artikkelen nyttig? Ja Nei

Forrige artikkel

Neste artikkel

Var denne artikkelen nyttig? Ja Nei

Vurder artikkelen:

2.7/5 - (4 votes)

Les også

Tilknyttede produkter

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Newsletter

Gi oss din e-postadresse og aldri gå glipp av de beste tilbudene